znacka 
Kontakt
Josef Vala

Na Návsi 54
Kralice nad Oslavou
675 73

IČ: 60414359

Mobil + 420 777 940 662
e-mailinfo@kralickamedovina.cz

Firma registrována v ŽR
u MěÚ Náměšť nad Oslavou

 

Mapa Kralice nad Oslavou - poloha na mapě

 

Partnerské stránky

Vala Dřevostavby s.r.o.
 

Servírování a konzumace medoviny

Při servírování Kralické medoviny klademe důraz na výběr sklenic. Nejvhodnější jsou sklenice z čirého skla, nejlépe tulipánového tvaru. Pro vyzrálejší medoviny můžeme použít i sklenice na brandy. Medovinu naléváme asi do třetiny až poloviny sklenice – tím umožníme při ochutnávaní zakroužit sklenicí a vyniknout projevu tohoto ušlechtilého nápoje. Také horkou medovinu servírujeme ve skle, volíme ovšem tepelně odolné druhy sklenic.

Horká Kralická medovina se servíruje zejména v chladném zimním a podzimním období. Ohřátím medoviny se zvýrazní chutě a vůně, rozehřeje prochladlé tělo a hlavně rozveselí ducha. Podává se ohřátá asi na 60°C, nesmí se ale převařit!

servirovani

 

Stále častěji si ale získává příznivce i v průběhu celého roku jako chlazená tedy jako vhodná alternativa aperitivu, sladkým vínům i likérům. Chlazená Kralická medovina je nejlepší při cca 12- 16°C.

Medovinu je možné s úspěchem kombinovat i s jídlem. V zásadě platí, že medovinu kombinujeme buď s podobnými sladkými chutěmi (dezerty, moučníky) nebo s kontrastními chutěmi (kořeněná či orientální jídla). Velice delikátní je kombinace medoviny s vyzrálými sýry s modrou plísní nebo čerstvými kozími sýry. Díky různorodosti druhů Kralické medoviny doporučujeme najít si vhodnou kombinaci vlastními pokusy, případně na základě doporučení výrobce.